Binance și-a triplat baza de utilizatori din ianuarie

În ultimele șase luni piața cripto suferă un declin abrupt și mulți investitori ocazionali își îndreaptă atenția în altă parte, însă pentru operatorul de schimb Binance a fost o perioadă de creștere neîngrădită.

Compania, care operează unul dintre cele mai mari burse de cripto monede din lume, raportează că baza de utilizatori a crescut de patru ori de la începutul anului. Platforma are acum 9 milioane de utilizatori, de la puțin peste 2 milioane în ianuarie, potrivit Bloomberg.

Cu toate acestea, această creștere nu a fost reflectată în profiturile companiei, volumul tranzacțiilor scăzând brusc de la sfârșitul ciclului apreciativ din decembrie. Binance a obținut profit în valoare de 150 milioane de dolari în primul trimestru, în scădere de la 200 milioane în T4. Compania declară că a înregistrat o medie de aproximativ 1,4 miliarde de dolari în volumul zilnic de tranzacționare pe parcursul acestei perioade.

Acestea fiind spuse, volumul zilnic de tranzacționare al Binance va suferi, probabil, o creștere semnificativă în viitorul apropiat, deoarece bursa se pregătește să lanseze primele sale perechi de tranzacționare, care vor fi listate în raport cu euro. Până în prezent, platforma a oferit doar perechile de cripto-cripto, astfel încât capacitatea de a servi ca o rampă spre-dinspre fiat va deveni o opțiune atractivă chiar și pentru investitorii ocazionali.

Anunțul vine ca Binance, care a fost înființată în Hong Kong, a deschis un birou în Malta, care a adoptat legislația cripto în încercarea de a deveni „Blockchain Island”. CEO-ul Changpeng Zhao a declarat pentru Bloomberg că și bursa este aproape de obținerea licențăei în Jersey, unde intenționează să deschidă un birou cu până la 100 de angajați. El a mai spus că directorii companiei au fost implicați în discuții cu autoritățile de reglementare și potențialii parteneri bancari din Taiwan.

Binance a lansat, de asemenea, recent un fond VC, care spune că va investi 1 miliard de dolari în lansări de blocuri și în jetoane inițiale de oferire de monede (ICO) în următorii câțiva ani.

Sursa: CCN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *