În ultimele șase luni piața cripto suferă un declin abrupt și mulți investitori ocazionali își îndreaptă atenția în altă parte, însă pentru operatorul de schimb Binance a fost o perioadă de creștere neîngrădită.

Compania, care operează unul dintre cele mai mari burse de cripto monede din lume, raportează că baza de utilizatori a crescut de patru ori de la începutul anului. Platforma are acum 9 milioane de utilizatori, de la puțin peste 2 milioane în ianuarie, potrivit Bloomberg.

Cu toate acestea, această creștere nu a fost reflectată în profiturile companiei, volumul tranzacțiilor scăzând brusc de la sfârșitul ciclului apreciativ din decembrie. Binance a obținut profit în valoare de 150 milioane de dolari în primul trimestru, în scădere de la 200 milioane în T4. Compania declară că a înregistrat o medie de aproximativ 1,4 miliarde de dolari în volumul zilnic de tranzacționare pe parcursul acestei perioade.

Acestea fiind spuse, volumul zilnic de tranzacționare al Binance va suferi, probabil, o creștere semnificativă în viitorul apropiat, deoarece bursa se pregătește să lanseze primele sale perechi de tranzacționare, care vor fi listate în raport cu euro. Până în prezent, platforma a oferit doar perechile de cripto-cripto, astfel încât capacitatea de a servi ca o rampă spre-dinspre fiat va deveni o opțiune atractivă chiar și pentru investitorii ocazionali.

Anunțul vine ca Binance, care a fost înființată în Hong Kong, a deschis un birou în Malta, care a adoptat legislația cripto în încercarea de a deveni „Blockchain Island”. CEO-ul Changpeng Zhao a declarat pentru Bloomberg că și bursa este aproape de obținerea licențăei în Jersey, unde intenționează să deschidă un birou cu până la 100 de angajați. El a mai spus că directorii companiei au fost implicați în discuții cu autoritățile de reglementare și potențialii parteneri bancari din Taiwan.

Binance a lansat, de asemenea, recent un fond VC, care spune că va investi 1 miliard de dolari în lansări de blocuri și în jetoane inițiale de oferire de monede (ICO) în următorii câțiva ani.

Sursa: CCN