Ant Financial strânge 14 miliarde de dolari pentru a stimula dezvoltarea blockchainurilor

Filiala Alibank, Ant Financial, a strțns într-o rundă de finanțare seria C 14 miliarde de dolari, iar creatorul Alipay spune că o parte din această sumă va fi folosită pentru a stimula dezvoltarea blockchainurilor.

Rapoartele anterioare au declarat ca Ant Financial cauta o investitie de 9 miliarde de dolari inaintea unei presupuse oferte publice initiale (IPO). În prezent, compania chineză este evaluată la aproximativ 150 de miliarde de dolari.

În declarația sa, Ant Financial a menționat că va continua să lucreze la dezvoltarea unor soluții pentru blockchain, susținând: „Compania va continua să investească în dezvoltarea blockchainurilor sale, AI, securitate, IoT și capabilități de calcul pentru a-și actualiza platforma globală de tehnologie pentru generația următoare. “

Aceasta a fost cea de-a treia vânzare a lui Ant Financial în trei ani, atrăgând atenția Grupului Carlyle, Discovery Capital Management, Silver Lake, Primavera Capital, General Atlantic, printre altele.

Cei care au investit în filiala Alibaba au fost forțați să accepte anumiți termeni – cum ar fi de acord să nu ridice mizele existente sau să investească în companii rivale Tencent Holdings și JD.com Inc.

În timp ce acestea par rezonabile, este neobișnuit ca o companie să stabilească termenii, în locul investitorilor săi. Jack Ma, directorul executiv al Alibaba și fondatorul Ant Financial, și-a jucat corect cărțile și acest lucru arată doar cât de puternic este în compania sa. Rapoartele spun că nu toți investitorii au fost acceptați, deoarece unii nu au oferit suficienți bani, în timp ce alții au fost legați de Tencent.

Ant Financial este cea mai mare rețea de plăți online și mobile din China, care operează în prezent pe Alipay, iar anul trecut a achiziționat MoneyGram International. Compania sa concentrat pe utilizarea progreselor tehnologice pentru a-și servi mai bine clienții. În afară de lucrul la soluții de tip blockchain, gigantul chinez dezvoltă, de asemenea, tehnologie în domeniul inteligenței artificiale, internetului obiectelor (IoT), al securității și al computerelor.

Compania lui Jack Ma intenționează să replice Alipay în mai multe țări din Asia, cum ar fi Malaezia, Filipine, India, Republica Coreea, Indonezia, Thailanda, Hong Kong, Bangladesh și Pakistan. Ant Financial a raportat peste 850 de milioane de utilizatori activi anual la nivel global și peste 15 milioane de companii din China.

Dacă Ant Financial va deveni public, ar putea foarte bine să merite mult mai mult decât unele dintre cele mai renumite firme financiare americane, inclusiv Goldman Sachs, PayPal și BlackRock. De acum, zvonurile spun ca firma va urma să fie listată atât pe piața internă, cât și pe cea de peste hotare.

Sursa: CCN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *