‘Vreau Bitcoin să fie singura monedă mondială’: Co-fondatorul Apple Steve Wozniak

Co-fondatorul Apple Steve Wozniak nu este convins de faptul că bitcoin va înlocui monedele naționale pentru a deveni o monedă mondială, dar spune că speră că va fi o zi.

Vorbind pe marginea Money20 / 20 Europa, Wozniak a declarat pentru CNBC că este atras de „puritatea” ideii că oamenii din întreaga lume ar putea într-o bună zi să împartă o monedă unică, în ciuda faptului că sunt separați de granițele naționale.

El a spus:

„Cred în ceea ce spune Jack Dorsey, nu cred în mod necesar că se va întâmpla, dar pentru că vreau să fie așa, este o gândire atât de pură”.

Dupa cum a raportat CCN, Dorsey, care este CEO al gigantului Twitter si al procesorului digital a plăților, a declarat recent că crede că Bitcoin va fi singura monedă mondială – poate într-un singur deceniu.

„Woz” a fost de mult timp un fan al lui Bitcoin, un fapt care nu s-a schimbat de când a decis să-și vândă majoritatea titlurilor după ce a constatat că a petrecut prea mult timp urmărind mișcările de preț.

Ascultând comentariile pe care le-a făcut în trecut, Wozniak a afirmat că bitcoin-ul este „aur digital pur” și – spre deosebire de multe cripto monede – „total descentralizat”, deoarece nu este condus de o companie și nu are un model de afaceri.

„Bitcoin este definit matematic, există o anumită cantitate de bitcoin, există o modalitate de distribuire … și este pur și nu există nici un om care rulează, nu există nici o companie care să fie difuzată și este doar … în creștere și în creștere … și supraviețuitor”, a spus el. „Aceasta pentru mine spune ceva natural și natura este mai importantă decât toate convențiile noastre umane”.

În special, Wozniak crede, de asemenea, și în Ethereum, mai ales că îl se vede că o platformă mai degrabă decât ca un magazin de valoare. Luna trecuta, el a spus că, crede că proiectul ar putea deveni urmatorul Apple în ceea ce priveste statutul său în domeniul tehnologiei.

Sursa: CCN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *