Crypto Cult? Fondatorul Augur crează religia bazată pe Ethereum numită 0xΩ

Matt Liston își începe propria religie – și o pune în blockchain.

Liston a avut un trecut turbulent în cripto-ecosistem, dând în judecată compania pe care o susține că a ajutat-o ​​pentru suma de 152 milioane de dolari.

Augur a creat un instrument de predicție a pieței și a strâns 5 milioane de dolari într-o ICO din 2015, în care 8,8 milioane de REP token-uri au fost vândute la câte 0,60 dolari fiecare. REP ar tranzacționa până la 100 de dolari la un moment dat, înainte de a corecta valoarea curentă de 37,50 dolari.

Liston a fost implicat în faza incipientă a companiei și a plecat sau a fost forțat să-și dea seama de dezacordurile privind obiectivele tehnologice și comerciale ale lui Augur. În cazul în curs de desfășurare, Liston are un proiect diferit în minte: religia blockchain pe care o numește 0xΩ.
După cum raportează Forbes, donațiile și consensul comunitar vor fi realizate prin consensul blockchain și contractele inteligente executate pe platforma Ethereum.

„Este un cadru religios care ar putea permite ca seturile de credințe să se actualizeze mult mai rapid și, de asemenea, să democratizeze relația dintre apartenență și convergența asupra a ceea ce toată lumea crede în această religie”, a spus Liston.

Saptamana trecuta, Liston a inceput lucrurile la o petrecere de lansare / ceremonie religioasa, ca parte a unei expozitii mai mari, gazduita de grupul de arte Rhizome, la New Museum din New York.

Ceremonia implică marcarea hârtiilor hiperinflate din trecut, cum ar fi Reichsmark-ul Republicii Weimar cu chei publice și private Ethereum – Liston a dezvăluit, de asemenea, un „totem” destinat a fi primul obiect sacru al religiei.
Crypto-guru-ul a înmânat 40 de copii ale a ceea ce el numește „hârtie de flacără”, luând pe o hârtie albă tradițională, subliniind cum va fi realizat modelul de guvernare religioasă de 0xΩ. Primul pas este modelat pe metodă. Brokerii ar putea folosi un vot de proxy pentru actualizarea legilor în cadrul unei organizații, permițând credincioșilor să identifice, să aprobe și să dezvolte texte sacre printr-un contract inteligent.

Nu este surprinzător că textele sacre ale noii religii a lui Liston vor fi derivate din hârtia de flacără în sine.

„Ideea este că poți lua o religie existentă, să spunem iudaismul, și ai putea pune scriptura într-un blockchain”, a spus Lison.

Comunitatea cultului de blockchain va putea să numească lideri și să finanțeze proiecte care îndeplinesc misiunea religiei și credincioșii să poată finanța opere de artă religioase și să comande construirea templelor religioase fără a trece printr-un intermediar, folosind sistemul de contracte inteligente care permite ca două părțile să încheie un acord contractual care este executat pe blockchain fără un intermediar.

Religia este o industrie de milioane de dolari, cu donații religioase numai în USA, ajungând la 122,94 miliarde de dolari în 2016, potrivit unui raport Giving USA. Liston susține că el însuși va dona, nu primește personal fonduri de la biserici și suporteri.

Artistul Avery Singer a prezentat o statuetă „Dogewhal” la ceremonie, subliniind că astfel de lucrări ar putea fi comandate de membrii religiei și plătite colectiv printr-o organizație autonomă distribuită.
Singer, care se referă la Liston ca „Cryptsiah” și „Cryptophet”, spune că a fost atrasă de religie din cauza naturii sale descentralizate, fără a avea un lider general.

„În această religie, oamenii participanți și cei implicați ar putea, în esență, să voteze și să schimbe în mod continuu structura și natura acesteia”, spune Singer.

Ideea de „democratizare a religiei” a apărut cu alte proiecte în prealabil cu Isus Coin afirmând scopul „descentralizării lui Isus”.

Lisabona își propune probabil să facă lucrurile cu un pas înainte și să ia în totalitate legăturile unei noi religii – indiferent dacă religia va fi cu adevărat descentralizată sau dacă Liston va fi la conducere, este posibil ca o asemenea pastafarianism / Biserica Monstrului de Spaghete Zburător, 0xΩ, va obține mai multă publicitate in următoarele săptămâni și luni, pe măsură ce comunitatea online se implică cu una dintre cele mai neobișnuite utilizări ale tehnologiei blockchain până în prezent.

Sursa: CCN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *