Poliția indiană investighează compania Bitconnect

Departamentul de Investigare a Infracțiunilor (CID) din India a luat declarații de la un om de afaceri indian, care a extras 2.000 de bitcoin de la promotorii proiectului fraudulos Bitconnect, pentru a investiga activitatea firmei.

Organizatorii Bitconnect se confruntă cu o furie a investitorului
Potrivit unui raport, capitolul Bitconnect din India a fost gestionat în statul Gujarat de trei bărbați, Diyash Darji, Satish Kumbhani și Dhaval Mavani, care au lucrat cu promotorii proiectului din străinătate și au convins investitorii indieni să investească în afacerea acum infamă.

Trio a promovat agresiv Bitconnect ca o opțiune bună de investiții și a garantat o „rentabilitate foarte mare a investiției”.

Un astfel de investitor a fost Shailesh Bhatt, care a dat dovadă de viziunea companiei și a adus schema firmei de „profit de 1,1% pe zi”. Cu toate acestea, atunci când compania a arătat invariabil incapacitatea de a-și rambursa banii, un Bhatt înfuriat sa alăturat celorlalți opt pe Mavani în decembrie 2017 și a extras 2.000 de bitcoin de la promotor.

Din nefericire, Bhatt nu se bucura mult timp de câștigurile sale obținute în mod necinstit, acesta a fost luat o lună mai târziu din reședința sa din apropierea capitalei Gujarat.

Oficialii CID au fost capabili să pună la îndoială pe nepotul lui Bhatt – Nikunj – care făcea parte din grupul de extorcare, având în posesia a 12 de bitcoin de la rețeaua de 2 000 de bitcoin.

Un oficial CID împărtașește informații despre firmă:

În afară de India, compania își are prezența în Indonezia, Vietnam, Hong Kong, Singapore și SUA. Am identificat câteva conturi asociate cu tranzacțiile și am communicat băncilor respective în legătură cu acestea.

Bitconnect 101
Conform declarațiilor lui Nikunj, compania a folosit un software special care presupune calcularea punctelor ridicate și scăzute ale acțiunii de preț a companiei bitcoin și a susținut că sistemul tranzacționează moneda cu o rată medie de 1% pe zi sau 365% pe an.

Compania a avut plăcuțe de investiții pentru atragerea investitorilor. De exemplu, dacă o persoană a investit între 1.000 și 5.000 de dolari, un plus de 0,1% a fost adăugat câștigului său. De asemenea, stimularea suplimentară a crescut cu fiecare placă, cea mai mare placă oferind 0,25 procente în plus pe zi.

Interesant, în ciuda rezistenței Indiei față de bitcoin și alte cripto monedelor, CID a spus că va transforma bitcoin-urile recuperate în Rupee indieni și le va depozita la banca centrală a țării.

Sursa: CCN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *