CUM INFLUENȚEAZĂ MARILE PUTERI ALE LUMII PIAȚA CRYPTO?

Cum se apropie summitul G20 2018 în zilele de 19 și 20 martie 2018 cu criptomonedele pe agenda sa, am studiat preluarea națiunilor sale membre pe piața criptografică pentru a înțelege posibilele rezultate.

Summit-ul G20 2018: decizii importante pentru piața cripto.

Viitorul summit G20 – 2018 de la Buenos Aires, Argentina, a atras atenția tuturor. Această reuniune a guvernatorilor băncilor centrale și a miniștrilor de finanțe va avea loc în 19 și 20 martie 2018. Odată cu creșterea popularității criptomnedelor și a blockchain-urilor, autoritățile de reglementare și guvernele din întreaga lume încearcă să țină pasul cu aceasta. Fiecare țară are o abordare diferită, întrucât unii o susțin, în timp ce alții așteaptă și unii sunt pregătiți să încheie acest subiect total.

Săptămâna viitoare, summitul G20 va organiza două discuții separate, ca parte a obținerii unui răspuns comun la aspectul reglementării. Potrivit unui document public, accentul celei de-a două discuții marți este implicațiile criptomonedelor și potențialele aplicații ale blockchain-ului.

Statutul națiunilor G20 cu privire la criptomonede?

După cum se apropie săptămâna viitoare, guvernele G20 devin din ce în ce mai active în procesul de preluare a tehnologiilor crypto și de blockchain. Care ar putea fi tocmai rezultatele primului summit, să explorăm separat fiecare dintre aceste națiuni:

Suporterii

Gazda, Argentina a adoptat și a încurajat inovația prin abordarea sa pasivă. Japonia este cea mai favorabilă națiune cu privire la cripomonede, recunoscându-le că instrumente de plată, făcându-le în același timp eligibile pentru impozitare.

Una dintre principalele piețe pentru criptomonede, Coreea de Sud lucrează la o abordare comercială a KYC și la o reglementare a ICO-urilor.

În prezent, UE discută reglementările, însă dorește norme stricte de prevenire a finanțării terorismului și a spălării banilor. Rusia a adoptat o abordare moderată prin reglementarea criptomodelor și a ICO-urilor, limitând în același timp anunțurile și investițiile ICO.

Poziționându-se că hub de inovație a blockchain-urilor, Canada a taxat câștigurile cripto. Italia și Turcia nu au nicio reglementare, în timp ce Franța rămâne aceeași în această privință, lucrează la reglementări și la impozitarea acestora. Germania le consideră legitime și impozabile, însă solicită licențe suplimentare. Indonezia nu are astfel de reglementări, dar interzice companiilor financiare să le folosească pentru tranzacții.

Mexicul a adoptat un proiect de lege care să le trateze că mărfuri impozabile în timp ce schimburile se află sub supravegherea băncii centrale. Arabia Saudită adoptă o abordare relaxată, lucrând asupra reglementării sale, dar este puțin probabil să fie interzise. Până în prezent, Africa de Sud nu are nicio reglementare, dar o planifică în prezent.

Cei care mai așteaptă

Australia nu are reguli specifice, dar se concentrează cu siguranță pe o mai mare transparență prin AML. Deși India a declarat criptomonedele ilegale, țara așteaptă abordarea mondială și apoi ia decizia în cunoștință de cauză. Până de curând, Marea Britanie a fost în așteptare, dar recent a vorbit pozitiv.

Oponenții

Brazilia a interzis investițiile în cripto și lucrează la o abordare mai largă a reglementării. China a făcut cel mai strict pas prin interzicerea tranzacțiilor cu ICO și a tranzacțiilor cu criptomonede.

Deși SUA nu este în opoziție, a interzis ICO-uri, a adoptat licențe de schimb crypto pentru orevenirea actelor ilegale și normele privind spălarea banilor.

Care ar putea fi rezultatul posibil?

De altfel, majoritatea națiunilor se preocupă de reglementarea criptomonedelor, protejând interesele consumatorilor prin AML și KYC. Este foarte plauzibil că regulamentul să fie pus în aplicare în loc de o interdicție absolută, deși OI pot vedea reglementări mai stricte, deoarece membrii sunt puțin prudenți față de ei.

SURSA: https://coingape.com/g20-summit-2018-cryptocurrency-agenda/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *