Compania Zcash dorește să stabilească un nou standard pentru confidențialitate prin utilizarea criptografiei inovatoare.

Într-un sistem financiar deschis și programabil, confidențialitatea este singura modalitate de a asigura funcționalitatea și de a garanta că criptarea poate fi interschimbabilă ca mijloc fluid de schimb pentru utilizatori. Companiile au nevoie de protecția vieții private de-a lungul lanțului lor de aprovizionare pentru a-și desfășura activitatea, în special în contextul blocurilor publice. În plus, considerăm că respectarea vieții private este necesară pentru valorile fundamentale ale omului, cum ar fi demnitatea, intimitatea și moralitatea.
Cercetătorii și inginerii noștri sunt descoperitorii principiilor științifice fundamentale și a proiectanților protocolului; noi nu suntem controlorii sau deținătorii de putere, și nu controlăm mineritul sau distribuția lui Zcash. Fiecare utilizator al Zcash contribuie la descentralizarea sa, ajutându-l să-l protejeze de eșec și corupție. Echipa noastră este una dintre numeroși participanți la rețea. Am creat Zcash, dar destinul său final nu stă în mâinile noastre, ci în a ta.
Dat fiind faptul că Zcash este un protocol cu ​​sursă deschisă, compania Zcash (ZcashCo) nu o controlează (inclusiv controlul extinderii sau distribuirii acestuia) sau are acces special la tranzacții private sau protejate. La fel ca oricine altcineva, ZcashCo are abilitatea de a vedea o tranzacție privată sau ecranată dacă este parte la acea tranzacție sau cineva îi furnizează cheia de vizualizare corectă. Rolul lui ZcashCo în ecosistem este acela de a oferi actualizări la protocolul Zcash, pe care publicul poate alege să le implementeze sau să le ignore. ZcashCo nu vinde, schimbă, transmite sau păstrează custodia Zcash pentru consumatori sau pentru publicul larg.
Website: https://z.cash/