ETHLEND este o platformă p2p bazată pe Blockchainul de la Ethereum. Oricine și de oriunde în lume poate lua sau finanța un împrumut pe platformă, fără necesitatea unei bănci sau a altei entități financiare.

«Cum funcționează?»

Folosind puterea contractelor deștepte, o persoană poate cere un împrumut pe platformă, acesta fiind mai pe urmă înregistrat în Blockchain, transparent și vizibil de oricui. Împrumuturile se fac în Ethereum. Se pune de către datornic o garanție de 150%, în alte monede, din valoarea împrumutată. Această garanție va fi reținută în contractul deștept până când suma va fi plătită sau valoarea monedelor oferite ca și garanție scade la 100%.
Poate te întrebi de ce ai lua un împrumut de acest gen dacă ai nevoie să oferi 150% garanție în alte monede. Simplu: nu vrei sa îți vinzi acele monede dar ai nevoie de bani.

Folosind moneda LEND ca și garanție în împrumuturi, platnicul sccapă de 20% taxe de întreținere a platformei, dar lista monedelor acceptate ca și garanție este lungă.

«De ce să deții niște LEND?»

Comunitatea este una foarte strânsă. Binance(unul dintre cele mai mari crypto exchange-uri din lume) a postat o campanie de vot pe Twitter. Moneda care câștiga cele mai multe voturi urma să fie listată pe exchange-ul lor GRATUIT(operațiune ce necesită în mod normal 2-5BTC). Dupa două săptămâni, ETHLEND a fost anunțat ca fiind câștigător.

ETHLEND a fost prezentat la multe conferințe despre Blockchain, în orașe precum Paris, Dubai și Berlin.
Proiectul este în desfășurare până la sfârșitul anului 2019, când platforma va fi complet finalizată. Echipa și-a blocat fondurile în smart contract până la terminarea proiectului, ceea ce înseamnă că ei nu au acces la monedele lor până atunci, lucrând neplătiți. Majoritatea proiectelor își țin fondurile blocate maxim 6 luni.

După doar o lună de la ICO, LEND a ajuns să aibă o creștere de aproape 2000%. O investiție de 100 de lei ar fi valorat 2000 de lei. Încă nu e prea târziu pentru cei doritori să investească: la ora actuală prețul unei monede este de 0.28$